AFYONKARAHİSAR / ÇAY - Çay Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi Kapsamında Çorba Etkinliği düzenlendi. Proje ekibine, sponsor arkadaşlarıma ve çorba içme faaliyetine katılan tüm öğrenci, öğretmen ,idareci ve personelime teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Amin

Mrt

Şbt

Okulumuz öğrencilerine konferans salononda ÇEDES Kapsamında Gönül Bağı Sohbetleri yapıldı. Değerler eğitimi kapsamında çok yararlı oldu. ÇEDES ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz

Ara

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı düzenlendi. Akabinde Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bilgi yarışması yapıldı.

Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin düzenlemiş olduğu münazara yarışması sonuçlandı. Münazaraya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Okulumuzdan Erasmus kapsamında dış ülkeye giden öğrencilerimize belgeleri bu törende takdim edildi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

ÇEDES kapsamında Okulumuz çocuk gelişimi eğitimi alanından 3 öğrenci ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Aysun KOÇ ve İngilizce Öğretmeni Büşra ÇALIŞKAN eşliğinde Çay Devlett Hastanesi çocuk bölümü ziyaret edildi. Çocuk hastalarımıza hediyeler verilerek sohbet edildi. Çocuklara moral verildi. İnce düşüncelerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

10. Sınıf Çocuk Gelişimi ögrencileri anasinifinı ziyaret ederek ağız ve diş sağlığı / el temizliği konusunda uygulama gerçekleştirdi. 12/A Sınıf çocuk gelişimi öğrencileri derste ogrendikleri yüz boyama çalışmalarını uygulama anasinifinda ogrencilerin yüzlerinde uyguladılar.

Ara

Safahattan seçilen kelimelerle afiş hazırlandı.Sınıf panoları hazırlandı.Bilen oturur etkinliği yapıldı. Öğrenci resimlerinin yayın izni olmadığı için yayınlamadık

Ara

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kariyer Künü Yaptı. "Kariyer Günleri" konugumuz Şehit Kamil Tuna Kurtuluş İlkokulu Okul Öncesi Ögretmeni Havva KURTAR dı. Misafirimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz

Ara

Okulumuz konferans salonunda ÇEDES ve Değerler Hareketi kapsamında aralık ayı konusu olan yardım severlik ve merhamet konulu seminer verildi.

Ara

Okulumuz rehber öğretmeni Dijital mahremiyet ve siber zorbalık semineri verdi

Ara

Okulumuz rehber öğretmeni tarafından iletişim becerileri ve meslek seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar konulu seminer verildi.

Ara

Nene Hatun Kimdir?Nene Hatun, 1857 yılında Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Çeperler Köyü'nde dünyaya geldi. Henüz 20 yaşında bir gelinken, 1877-1878 yılları arasında yapılan Türk-Rus Savaşı'nda ( Rumi takvime göre 1293 yılına denk geldiğinden Osmanlı tarihinde 93 Harbi olarak bilinir.) Aziziye Tabyası'nı sopayla, taşla, kazma, kürekle savunanlara katılarak cesurca savaştı.

Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca çalışarak adını tarihe yazdıran Nene Hatun Aziziye savunmasına 20 yaşlarında genç bir gelinken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak katılmıştır. Bu oğlu da daha sonra Çanakkale Savaşı'nda şehit olacaktı.

1877 yılında 8 Kasım'ı 9 Kasım'a bağlayan gece, bölge halkından olan Osmanlı vatandaşı olan Ermeni çeteleri Erzurum'un Aziziye Tabyası'na girmeyi başarmışlardı. Tabyayı koruyan Türk askerlerini uykuda yakalayıp kılıçtan geçirdiler. Bu sırada arkadan gelen Rus askerleri ise hiçbir zorlukla karşılaşmadan tabyayı ele geçirdiler. Kurtulan bir er haberi Erzurumlulara ulaştırdı.

Erzurumlular, yaşlarına , kadın erkek olmalarına bakmadan silaha sarıldılar. Ellerine Tüfek, tırpan, satır, sopa, balta ne geçirdilerse, toplandılar. Nene Hatun da bu kafileye satırla karıştı. Erzurumlular, ölüme gittiklerini bildikleri halde, Aziziye Tabyası'na doğru koşuyordu. Tabyaya yerleşmiş olan Rus askerleri, gelenlere yaylım ateşi açtı. Ön sıradakiler o anda şehit oldular. Bir avuç Erzurumlu, Aziziye Tabyası'nın demir kapısını kırarak içeri girdi. 2.000 den fazla Rus'u sopa, bıçak, tüfek ve elleriyle öldürdü. Tabya geri alındı. Türkler, 1000 kadar şehit vermişlerdi. Bir kısmıda yaralandı. Nene hatun da yaralılar arasındaydı.

Nene Hatun'un vatan için gece başlayan mücâdelesi, tüm düşman Erzurum'dan kovuluncaya kadar devam etti. Erzurum'un her karış toprağında cephâne taşıyarak, yaralılara hemşirelik yaparak, yemek pişirerek, su dağıtarak, hizmetten hizmete koşarak destanlaştı.

Nene Hatun, 98 sene yaşadığı Erzurum'da 22 Mayıs 1955'de zatürre hastalığından dolayı 98 yaşında vefat etmiştir. Nene Hatun, kurtuluş mücadelesini verdiği Aziziye Tabyası'na defnedilmiştir.

Türk Kadınlar Birliği tarafından ölümünden birkaç ay önce yılın annesi seçilmiştir.

Kaynak: https://www.biyografi.net.tr/nenehatunkimdir/

Ara

Okulumuz Öğrencileri Viyana'daki Stajlarını Tamamladı. Öğretmen ve Öğrencilerimiz hoş gelmişler. Darısı 2024 te gidecek olan öğrencilerimize.

Ara

Okulumuzda münazara yarışmaları son hızla devam ediyor.